GoodBrew Pytania są stroną do dzielenia się wiedzą o piwie i procesie jego warzenia.

  • Zadaj pytanie i znajdź odpowiedź
  • Podziel się wiedzą odpowiadając na pytania innych
  • Głosuj na użyteczne odpowiedzi
  • Zbuduj swoją reputację:
  • +5
    za użyteczne pytanie
  • +10
    za dobrą odpowiedź
  • -1
    za głos w dół
1
odpowiedź
0
głosów

Jaki wpływ na brzeczkę ma wielkość słodu po śrutowaniu?

Czy jak ześrutuję słód na mniejsze kawałki to zwiększę wydajność wysładzania i uzyskam piwo o większej gęstości?
2015-07-10 · Autor: kamil
2
odpowiedzi
0
głosów

Czy ześrutowanie słodu na kilka dni przed warzeniem wpływa negatywnie na jakość piwa?

Ile czasu można przechowywać ześrutowany słód? Czy warto zainwestować w śrutownik czy jest to zbędny wydatek i lepiej zamówić słód z usługą śrutowania?
2015-07-10 · Autor: kamil